Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Προετοιμασίες βάφτισης!

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε η βάφτιση του μικρού μου ανηψιού! Ανέλαβα λοιπόν τις μπομπονιέρες, τα γλυκάκια και τον στολισμό της εκκλησίας και του μαγαζιού που έγινε το τραπέζι.Οι μπομπονιέρες των μεγάλων ήταν κορνιζούλες και των παιδιών βατραχάκια-κουμπαράδες! Αυτά τα αγοράσαμε από μαγαζιά με σχετικά είδη. Πάνω σε αυτά έδεσα το τούλι με τα κουφετάκια!


Για γλυκάκι πήρα σοκολάτες! Αφαίρεσα το περιτύλιγμα και έμεινε το ασημόχαρτο. Τις τύλιξα με λεπτό χαρτονάκι και κορδελίτσα! Έβαλα κι από ένα αυτοκόλλητο σε κάθε μια! Μπορώ να πω ότι έκαναν θραύση...!!!


Για τον στολισμό της κολυμπήθρας έπλεξα σε πλεξούδα τρία κομμάτια τούλι και κρέμασα κορδελίτσες. Τελικά όμως δεν το έβαλα στην κολυμπήθρα γιατί τελευταία στιγμή ο νονός αποφάσισε ότι θα τη στόλιζε ο ίδιος. Έτσι έκοψα την πλεξούδα σε δύο κομμάτια και τα κρέμασα (με τη βοήθεια του άντρα μου) μαζί με μπαλόνια στις κολώνες έξω από την εκκλησία! 


Στη βάση των κολώνων έβαλα από ένα φαναράκι!
Εδώ έχω μόνο το ένα. Στο άλλο είχα βάλει ένα κεράκι μέσα.

Στο προαύλιο της εκκλησίας κρέμασα κι αυτό το φαναράκι!Για τα τραπέζια ετοίμασα αυτά!


Τα κουτάκια είχαν μέσα τους κουμπαράδες όταν τους αγοράσαμε. Τα έβαψα με πλαστικό χρώμα και τα γέμισα με πριονίδι μέχρι τη μέση κι από πάνω έβαλα άμμο. Πριονίδι έβαλα γιατί είμαστε σε βουνό και πού να την βρούμε την άμμο;;;;;;!!!!! Την άμμο που χρησιμοποίησα την είχα τυχαία. Την είχα πάρει τρία χρόνια πριν από την Πάρο....!!! Λοιπόν, στα κουτιά έδεσα κορδελίτσες, κάρφωσα χωνάκια που είχα φτιάξει και γλειφιτζούρια. Τα χωνάκια την ημέρα της βάφτισης τα γέμισα με ποπ-κορν που έκανε η μαμά μου! Περιττό να σας πω ότι τα παιδάκια μασουλούσαν συνεχώς ποπ-κορν!
Και τέλος αυτό είναι το δώρο του κουμπάρου! 
Επειδή εκείνη η μέρα ήταν περιπετειώδης ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες τον στολισμό της εκκλησίας. Θα δοκιμάσω να βγάλω φωτογραφίες από το άλμπουμ της βάφτισης. Αν βγουν καλές θα τις αναρτήσω!

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλιά! Τα λέμε!

1 σχόλιο:

  1. Ελένη πολύ όμορφα όλα! Και θεωρώ πως η αγορίστικη βάφτιση είναι πιο δύσκολη, γιατί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά!
    Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...